donderdag 29 mei 2014

2014 05 29.14 Schlossgarten Charlottenburg.

2014 05 29.14 Schlossgarten Charlottenburg.
14 donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag. Schlossgarten Charlottenburg.

Vannacht hield het eindelijk op met regenen.
Het was wel een stuk kouder, trui en jas aan en lange broek en dan nog viel het tegen.
Weer via een ondoorgrondelijke K3 route de stad in en we kwamen toch nog bij het slot uit.
Ook daar zijn ze mee aan het restaureren.
De tuin doorgefietst. Het gedeelte vlak bij het slot is mooi onderhouden, maar verderop wordt niet eens het gras gemaaid.





Entree geld voor het slot alleen was €12 p.p. en als je ook de diverse andere gebouwen van binnen wilde bekijken werd dat €15, samen €30,-.
Ach, al die sloten zien er van binnen haast gelijk uit, dus laat maar.
Het was koud en de warme caravan lokte.
Geprobeerd of de achteringang van de tuin inderdaad korter was. Dat was wel zo, maar dan moest je wel met fiets en al een trap op. Omfietsen lukt ook en zo kwamen we over de brug over de Spree.
Jammer dat er aan de andere kant alleen een trap naar beneden was.
Korter was het wel, toen we even later het Westhafenkanal over staken zagen we rechts de brug liggen met die beide draai opritten. Nu gingen we onder de A100 door en op de rotonde moesten we derde weg rechts, dus 2 keer lang wachten op groen licht.
Vlak bij het eiland waar de camping op ligt gingen we links omdat we het fietspad al zo vaak gefietst hebben. We verdwaalden in het bos en moesten terug omdat wegen waar van ik verwachte dat ze wel doorlopen dat niet deden.
Vanaf de Mackeritzbrucke maakt de afstand geen verschil, het was weer eens wat anders.
Tussen de middag lekker warm eten, kapucijners met spek, Amsterdamse uitjes en appelmoes, en aan deze verslagen zitten werken, foto's op de laptop en straks gaan we te betalen en dan morgen naar de Saksische Sweis, camping Entenfarm. Er zitten mooie haarspeld bochten in de toegangsweg, Janke heeft al gezegd dat ik die mag rijden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten