zondag 30 april 2000

2000 04 30 18 Hoofdstuk 15 Palestijnen.

2000 04 30 18     Hoofdstuk 15  Palestijnen.


Hoofdstuk 15  Palestijnen.

Laten we bij het begin beginnen.
Toen het volk Israël optrok van Egypte naar het beloofde land, Kanaän, was dat land niet leeg.

Er werden verspieders = spionnen gestuurd die het land doorkruist hebben en die kwamen terug met verhalen over reuzen. Er was dus vermenging van goden met mensen geweest. dat was ook al voor de zondvloed gebeurt en was 1 van de redenen daarvan.

De maat van hun ongerechtigheden was vol en het volk Israël kreeg de opdracht die volken uit te roeien. Wat er in de praktijk op neer kwam dat ze werden gedood of verjaagd. (Dit hun kwalijk nemen heeft geen zin, het kwam in die tijd heel veel voor en gebeurt heden ten dage nog). In de praktijk zullen de meesten wel gevlucht zijn.
Dit werd niet altijd gedaan, daardoor hadden ze later last van die volken.

Toen David de laatste veroveringen deed, werden de overwonnen volken te werk gesteld.

Nadat eerst de 10 stammen en later de 2 stammen werden weggevoerd bleef het land als een woestenij achter, niet alle joden werden weggevoerd, de achtergebleven mensen vermengden zich met vreemde volken en zo ontstonden de z.g. Samaritanen.
Na 70 jaar ballingschap in Babel van de 2 stammen konden die terug keren en die mensen hebben onder veel strijd de muren van Jeruzalem weer opgebouwd en zijn er weer gaan wonen.

Later is het land veroverd door de Romeinen en die noemden het bezette land Palestina.
In 70 na Christus zijn de joden in opstand gekomen en door o.a. Titus verslagen en of gedood of weggevoerd. De Triomfboog van Titus is nu nog te zien in het Forum Romanum in Rome, met afbeeldingen van de tafel voor de toonbroden en de kandelaar.

Daarna zijn er Arabieren gaan wonen en toen die overgingen tot de islam werd de toegang tot de heilige plaatsen belemmerd en dat was de reden voor de kruistochten.

Nog later werd het land bezet door de Ottomanen (Turken) en na de 1ste wereld oorlog werd het Engels mandaat gebied.
In 1948 trokken die zich terug en gebruik makend van het ontstaande machtsvacuüm, werd de staat Israël uitgeroepen.
Ze werden meteen aangevallen door al hun Arabische buren, maar hielden stand. Wel heeft Trans Jordanië, het tegenwoordige Jordanië de westoever veroverd. En meteen in oost Jeruzalem alle Joodse sporen uitgewist. De Arabieren hebben nog 3 keer geprobeerd om ‘’alle Joden de zee in te drijven’’ maar ze konden niet op tegen het Joodse leger.

Door al die oorlogen is er wel een Palestijns probleem ontstaan.
Al bij de oprichting in 1948 is het land verdeeld in 2 staten, een Joodse, aan de linker kant van de Jordaan en een thuisland voor de Palestijnen aan de oostkant van de Jordaan, het land dat nu Jordanië heet, (en ijverig probeert uit te buiten dat heel veel heilige plaatsen, bekend uit het oude testament, op hun grond gebied liggen.) De 2 staten oplossing is er dus allang.
Dat het steeds weer opduikt is omdat het het enige voorstel is waar beide partijen op tegen zijn.

Toen Duitsland na de tweede wereld oorlog grote gebieden moest afstaan aan Polen werden de Duitsers die daar woonden verdreven en die zijn haast allemaal, meer of minder gedwongen verhuisd naar wat wij nu kennen als Duitsland.
Toen de Duitsers ons land, 5 jaar eerder binnen vielen, waren de Duitsers die hier woonden hun leven ook niet zeker en na 5 jaar zijn ze ook allemaal vertrokken.
Dus toen de Arabische volken Israël binnen vielen ontstonden er grote stromen vluchtelingen, haast alle joden die nog in de Arabische buurlanden woonden emigreerden naar Israël en haast alle Arabieren vluchten naar de omliggende Arabische landen.
Probleem is dat de omliggende Arabische landen het probleem in stand willen houden en de vluchtelingen niet opnamen maar in vluchtelingen kampen onder brachten, waar ze na 60 jaar nog zitten, zonder veel hoop op lotsverbetering.  - In 1959 nam de Arabische Liga Resolutie 1457 aan, die luidt als volgt: De Arabische landen zullen geen staatsburgerschap verlenen aan aanvragers van Palestijnse origine, om hun assimilatie te voorkomen in de gastlanden. -
Israël neemt alle Joodse vluchtelingen op, en ze kunnen integreren.

Ook de 10 miljoen Duitsers die verdreven werden, met achterlating van hun bezittingen, uit de voormalige Duitse gebieden in Polen en Tsjechië werden in het verwoeste Duitsland opgevangen. [Bron: Mau en Gerty, blz. 330]

Een ander voorbeeld van het ontstaan van vluchtelingenstromen is de opdeling van India in een overwegend hindoeïstisch India en de beide moslim landen West en Oost Pakistan, wat later Bangladesh werd.
Ruim 7 miljoen hindoes verlieten Pakistan richting India. Andersom vertrokken ook ruim zeven miljoen moslims naar Pakistan. ook dat gaf aanleiding tot onenigheid.
Er wordt geschat dat tweehonderdduizend tot een miljoen mensen het leven verloren.
Ook die vluchtelingen waren alles kwijt.

Toen ik de beide landen, Israël en Jordanië in 2007 en 2009, bezocht moesten we de grens oversteken tussen Israël en Jordanië en ook omgekeerd; van Jordanië naar Israël.
Nu, die grens is dicht. Zelfs onze bus mocht er alle keren niet overheen, we moesten aan de ene kant uitstappen en als na enige uren aan alle formaliteiten voldaan was, moesten we in een andere bus stappen die ons verder vervoerde.
Ook journalisten die over geplaatst worden van Jordanië naar Israël of v.v., moeten al hun spullen achterlaten, met een taxi naar de grens, met koffer over en dan met een andere taxi verder.
In hun nieuwe land moeten ze alles opnieuw aanschaffen, er komt geen auto de grens over en vrachtauto’s helemaal niet. {Bron: het boek: Israël achter de grenzen}

De Arabieren die achter gebleven zijn in Israël kunnen dus geen kant op, niemand wil ze hebben. Bovendien profiteren ze van de welvaart in Israël, die aanmerkelijk groter is dan in alle buur landen.
Israël is een westers land, je kunt er wijn krijgen bij het eten en ook ’s avonds een biertje drinken, het verkeer vertoont dezelfde files als hier en het drinkwater is gewoon te drinken.
In Jordanië kun je alleen het flessenwater drinken, een wijntje of een biertje is in het hotel niet verkrijgbaar, en de wc lekt. De ezelwagens kunnen zowel links als rechts op de weg rijden en de weg zit vol gaten.

De grens van de zogenaamde bezette west oever die je op de meeste kaarten getekend ziet is van 1956 en is in het land zelf totaal nergens terug te vinden.

Ik weet niet of het nog zo is, maar een Duitse kaart die ik kocht rond 1980 gaf de namen van de Tsjechische en Poolse plaatsen nog steeds aan met hun Duitse namen, omdat grote delen van wat nu Tsjechië  of Polen is, voor W.O.2 Duits waren of Duitstalig.
Silezië, wat nu in het nieuw is omdat mensen beweren de nazi trein met met kunst schatten gevonden te hebben, was altijd Duits of Duitstalig gebied.
Na W.O.2 moest Polen gecompenseerd voor het gebied dat Rusland inpikte en toen is Silezië Pools geworden. Na enige tijd werden de miljoenen Duitsers die daar altijd gewoond hebben verdreven en moesten ze alles wat ze hadden achterlaten. Ze waren geheel rechteloos en zijn dat nog.

Er zijn wel steden en dorpen in Israël  waar veel Arabieren wonen en dat is het beste te vergelijken met gasten in een hotel, als ze zich gedragen is er niets aan de hand, worden ze vervelend dan wordt je normaal weggestuurd, maar dat kan hier niet en daarom bouwen ze er dan een muur omheen.
Je moet je wel realiseren dat terreurdaden, zoals het met een mitrailleur in het rond gaan schieten op een luchthaven of het opblazen van een bus vol onschuldige passagiers, in de Palestijnse gebieden als een heldendaad wordt beschouwd. Moeders zijn trots op hun zoon als die zichzelf heeft opgeblazen waarbij veel mensen zijn omgekomen.
En deze terroristen zijn zeker van een plaats in de islam-hemel.
Lees de Jihad er maar op na.
In de NRC heeft een serie gestaan over kunst uitingen in de Palestijnse gebieden, en die kunst bestond uit muurschilderingen waarop de terreurdaden werden geëerd.
Natuurlijk zijn er wel op kleine schaal toenaderingspogingen en de wil om samen te leven, maar zodra het grotere vormen gaat aannemen gaat het mis.
Ja, en Israël gedraagt zich als een bezetter in de Palestijnse gebieden. Wat moeten ze anders? Als ze de Palestijnen een eigen staat gunnen binnen hun grenzen, zal die staat in de kortste keren een leger willen hebben.

Er zijn meer gebieden die bezet gehouden worden, bijvoorbeeld Turks Cyprus, Tibet, dat land in de Himalaya wat China bezet houdt en in Afrika gebeurt het nu nog op grote schaal door o.a. Marokko dat de Westelijke Sahara bezet houdt, maar Israël krijgt het meeste kritiek.

Toen in 2005 de Gazastrook ontruimd werd in ruil voor vrede, dacht men een hele stap gezet te hebben, maar via de smokkeltunnels naar Egypte worden explosieven binnengehaald en word Israël regelmatig beschoten met raketten.
De Palestijnen krijgen van alle volken het meeste ontwikkelingshulp, hun hele regering of wat daarvoor moet doorgaan wordt met Europees ontwikkelingsgeld betaald.
In het lemma Palestijnse vluchtelingen op de Wikipedia kun je lezen dat er ongeveer 700 000 Palestijnse vluchtelingen waren. De vallen onder de UNRWA en het aantal vluchtingen is gestegen tot meer dan 4 miljoen in 2007. (Wiki). deze meest jonge mensen weten niet beter dan dat alle schuld bij Israel ligt.

Zoals alle moslim landen hebben ze geen fatsoenlijk belasting systeem en wat er aan regering is, wordt betaald door west Europa. En dat heet ontwikkelingshulp.
Er is onderhand een totaal bedrag betaald van 25 keer de Marshallhulp die Europa kreeg en waar we onze economie weer van overeind bouwden, daar is het verdwenen, de vluchtelingen wonen nog steeds in kampen.
Bron: Elsevier 9 feb. 2010. / dagelijkse standaard 1 juli 2012.

Op NPO was op 20okt2015 een documentaire : ''weggegooid geld''.
Daar werd verteld dat er 25 miljard euro aan ontwikkelingsgeld is weggegooid omdat de problemen van de Palestijnen alleen maar groter zijn geworden.
Israël had de schuld aan het schijnende onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan, die hield de gebieden bezet, gaf hun geen water en hield grenscontroles die zoveel tijd kosten dat de waren soms bedorven waren voordat ze op de markt kwamen.
O ja en die 3 oorlogen waren ook de schuld van Israël.
Geen woord over de enorme bevolkingsaanwas onder de Palestijnen, dat het land nu eenmaal een woestijn is waar water schaars is en dat het voor de uitroeping van de staat Israël beslist niet beter was en de noodzaak van grenscontroles om te controleren wat er aan wapentuig de grens over gaat.
Wel werd genoemd dat hun hele regeringsapparaat of wat daarvoor moet doorgaan (160 000 man) hoofdzakelijk door Europa wordt betaald.

Israël wordt wel beschuldigd dat het de grens dicht houd, maar Egypte doet precies hetzelfde en daar hoor je niemand over.

En dat Israël land rooft van de Palestijnen zal best waar zijn en is pech voor die paar tientallen Palestijnen, maar hoeveel kans denk je dat een Duitser maakt als hij zijn eigendommen in Polen of ander voormalig Duitse gebieden, terug wil krijgen?
Of een Grieks-Cyprioot op zijn bezittingen die Turkije geannexeerd heeft?
En wat doen de Palestijnen vanuit de Gaza? Juist: raketten af vuren.
Wat een wonder dat Israël dan wil controleren wat het land binnen wordt gebracht.

Het zijn hun Arabische vrienden in Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte die verhinderen dat de Palestijnen een fatsoenlijke toekomst hebben.
Israël is verreweg het kleinste landje van al hun buurlanden, en juist dat kleine landje, ongeveer zo groot als Nederland, moet nog verdeeld omdat de Palestijnen een eigen staat moeten hebben, terwijl het land wat voor hun opgericht is, Jordanië, ze de toegang ontzegd.
O, ja en dat geroep dat je ook hier hoort van moslims: ''Free Palestina'' betekent dat ze alle joden uit het land willen hebben, de zee in.

De joden hebben nu een eigen land.
Ze hebben de harde ervaring dat geen enkel land voor hun op komt als ze verdrukt of uitgemoord worden.
Tijdens WO 2 wisten de geallieerden van de vernietigingskampen, er zijn spionage foto's van Auschwitz.
Het had geen prioriteit.
Ze kunnen niet vertrouwen op anderen en daarom zorgen ze zelf voor een sterk leger.

Voor wie meer wil weten over de opvattingen van de islam over de joden:

 http://www.radioislam.org/nederlands/nederlands.htm
Deze site is off-line gehaald maar met enig kunst en vliegwerk nog wel te vinden
https://www.islam-radio.net/nederlands/nederlands.htm
Een letterlijk citaat:
De Duitsers hadden een buitengewone neiging tot het registreren van alles op papier tot in het meest nauwkeurige detail, toch is er tussen de duizenden buitgemaakte documenten van de S.D. en de Gestapo, de verslagen van het Reich Veiligheidshoofdkantoor, de dossiers van Himmler's hoofdkwartier en Hitler's eigen oorlogs- richtlijnen, geen enkel bevel voor de uitroeiing van Joden of iemand anders.

Hoe groot wil je de leugen hebben?

NRC Floris Cohen     29 april 2023     Leestijd 1 minuut     Brieven
In zijn beschouwing over 75 jaar Israël heeft Arnon Grunberg misschien een paar kleinigheidjes over het hoofd gezien. Bijvoorbeeld dat in 1948 Israël direct na de uitroeping van de staat door legers van alle kanten (Egypte, Jordanië, Irak, Syrië, Libanon) werd aangevallen met als doel de staat te vernietigen. Of dat in 1967 de op het nippertje door Israël gewonnen Zesdaagse Oorlog op precies hetzelfde doel was gericht. Of dat de Israëlische regering meteen erna al zich ging voorbereiden op onderhandelingen over de voorwaarden waaronder de gebieden die Israël nu had veroverd weer konden worden teruggegeven. Of dat de Arabische Liga vervolgens, in Khartoem bijeen, besloot tot haar drie fameuze nee’s: geen vrede, geen erkenning, geen onderhandelingen. Zodat nu nog altijd Israël vrijwel de enige staat ter wereld is die door haar meest directe buren niet eens als staat wordt erkend: niet door Syrië en Libanon buiten de grenzen, niet door veruit de meeste Palestijnen erbinnen.

zondag 16 april 2000

2000 04 16 19 Hoofdstuk 16 Heikele moslims. Een vergelijk.

2000 04 16 19     Hoofdstuk 16  Heikele moslims. Een vergelijk.


Hoofdstuk 16 Heikele moslims. Een vergelijk.
Jodendom, christendom en islam, alle drie godsdiensten met een boek.
Ook met een enig God, {hoewel je daar bij sommige christelijke kringen geen vrienden mee maakt} en een verwachting van een Messias; de Joden denken dat Hij nog moet komen, volgens de christenen is hij al geweest als Jezus Christus en komt hij weer. (dan zal, tot grote schrik van de Joden, blijken dat het dezelfde is als die Jezus).  In de islam is dit de Mahdi.

Jodendom, gebaseerd op het verbond van Jehova Elohiem met het volk Israël. Kenmerkend zijn nu de orthodoxe Joden, met hun zwarte hoeden en pijpenkrullen.
Christenen, volgelingen van Christus, de Zoon van God, die Zijn heerlijkheid aflegde om mens te worden en sterker, al onze overtredingen te boeten, zodat er geen belemmeringen zijn voor ons om tot God te naderen, die leed, en stierf. Maar Hij bewees inderdaad Gods Zoon te zijn door op te staan uit de dood, en daarmee de dood te overwinnen.
Dan de moslims, volgelingen van Mohammed, iemand die zichzelf voor profeet uitgaf, en zelfs als laatste profeet (zegel) Volgens de overlevering is hun heilige boek, de Koran, mondeling aan Mohammed gegeven en later door zijn volgelingen opgeschreven. Niettemin beschouwd men de Koran als heilig en onfeilbaar en wordt uit alle macht ontkend dat er ooit veranderingen in hebben plaatsgevonden, Salman Rushdie weet hier alles van.
Het wezenlijke aan de Koran is dat hij moet worden voorgedragen en als je hem vertaalt is hij niet authentiek meer.
De hoofdstukken staan min of meer op lengte gesorteerd in de Koran, zeker niet chronologisch. Als teksten elkaar tegenspreken, gaat nieuwe tekst voor oudere en er is een hele wetenschap aan gewijd om die volgorde vast te stellen en daar zijn ook alle moslims het niet over eens.
Maar de Koran is zeker niet hun enige boek, ook de uitspraken van de profeet zijn na zijn dood allemaal opgeschreven.
Dat werden er steeds meer en ook die spreken elkaar tegen. Toen zijn er moslimgeleerden opgestaan en hebben een selectie gemaakt in: ‘Heel betrouwbaar’, ‘Goed’, ‘twijfelachtig’ en ‘verzonnen’. Ze staan bij elkaar in de Hadith en daar is weer de Soenna uit voortgekomen.

De islamitische wetten zijn gebaseerd op de Koran, de Soenna en de Hadith, maar veel rechtsscholen gebruiken nog aanvullende bronnen , de Qiyas en de Idjma, wat hun wetgeving nogal flexibel maakt.

Mohammed wordt beschouwd als een gewoon mens, maar wel als perfect in Gods / Allah's ogen.
Alle kritiek op hem is dus zeer ongepast.

De wereld is volgens hen te verdelen in 2 huizen, nl. wat al islam is; het huis van de islam en al het andere heet huis van strijd.
Islam betekent: ‘’overgave’’, Mohammedanen willen dat ook wel vertalen met vrede, maar je kunt het met meer recht vertalen met slavernij.
Het hele geloof hangt aan elkaar van regels en geboden en je kunt het onmogelijk allemaal goed doen. Daarom is Allah ook groot en barmhartig en zal veel door de vingers zien, wat dan weer moslims de gelegenheid geeft het allemaal niet zo nauw te nemen.
Ook is Allah groter, Hij hoeft zich nergens aan te houden. Theoretisch bestaat de kans dat je, ook al heb je je hele leven streng als moslim geleefd en alle dingen gedaan die je moest doen, je toch, als het zo ver is, niet de hemel in komt.
Nu de hamvraag: is de God, Allah van de moslims dezelfde als de God die de christenen aanbidden?
Mensen die nergens verstand van hebben, mogen graag beweren dat de naam van God er niet toe doet en of je het nu over Jezus, Boeddha of Mohammed hebt, het komt op hetzelfde neer.
Een belangrijk kenmerk van de God van de Bijbel is zijn betrokkenheid op de mens, Hij zoekt steeds weer de mens op. Ook is onze God betrouwbaar, Hij zegt wat Hij doet en doet wat Hij zegt.
De God van de islam waait met alle winden mee.   Bij verwerking spelen een rol:
a. onkunde (verwart Maria met Mirjam; plaatst Haman bij Farao in Egypte.) ,
b. 'wishful' profeteren (laat Allah toestaan dat hij Zainab de vrouw van zijn pleegzoon huwt, verandert de gebedsrichting, laat Allah eerst toestaan al-Lat c.s. aan te roepen en trekt dat weer in met de mededeling dat de duivel hem parten speelde (de zo genaamde. duivelsverzen)
c. welbewuste verandering (past gegevens aan bij zijn boodschap, bv. laat Abraham oproepen tot de salat en de zakat)
En de verdeeldheid onder moslims is zo mogelijk nog groter dan onder christenen.
(Met dank aan J. Fijnvandraat).

Maar de boodschap van Genade en Verlossing is de moslim vreemd, het valt buiten zijn denkpatroon dat een God zich zo zou willen vernederen als Jezus gedaan heeft.
Jezus, zegt zelf dat je de Vader slechts kunt kennen door Hem.
Onze rechtvaardiging en ons eeuwig leven is gebaseerd op het geloof van en ons geloof in de Heere Jezus Christus.
Aangezien moslims dit ten enen male vreemd is, moet je wel constateren dan Onze God de hunne niet is.
Waar ze dan wel in geloven?
Ik denk, net als de Indische en andere oosterse godsdiensten, dat er heel veel goden zijn en dat hun Allah er ook een is.   Er zijn Heren en Goden in menigte staat in 1 Korintiërs 8:5, 6)
De God van de christenen heeft de dood overwonnen, dat is het verschil. Dat ze Hemel en aarde gemaakt hebben beweren ze allemaal.
En een beetje studie van de levens van Jezus en Mohammed laat toch duidelijk zien dat Mohammed een krijgsheer was, die met iedereen ruzie kreeg en dat Jezus weliswaar de Schriftgeleerden uitmaakte voor adderengebroed, maar toch ook mensen genas van hun ziekte en kwalen en opkwam voor de minderen, zoals de hoeren en de tollenaars.
Hij sprak van het komende koninkrijk, dat mag dan uitgesteld zijn, de strekking van Zijn woorden is toch wel dat je elkaar moet liefhebben.
Dit in tegenstelling tot Mohammed, die zijn hele leven oorlog voerde en verjaagd werd. Mohammed martelde en doodde zijn vijanden.
De belangrijkste god in die gebieden is Baäl. En dat is de Allah van hun.
Als een christen ‘De Geest krijgt’ hij wil iets doen voor ’De Heer’ dan wordt hij zendeling of sticht een klooster of treedt toe in een klooster of begint een weeshuis, denk aan Moeder Theresia.
Als een Mohammedaan de geest krijgt, gaat hij met een mitrailleur op een luchthaven zo veel mogelijk vijanden doden, of hij behangt zich met explosieven en stapt in een bus vol onschuldige mensen en het klapstuk zijn diegene die vlieglessen nemen, een vliegtuig kapen en daarmee een gebouw binnenvliegen.
Daar komt nog bij dat deze terreurdaad door geen enkele moslimoverheid is veroordeeld en hier in Nederland wist men niet hoe snel men de beelden van juichende moslims moest verwijderen uit de media en moest bagatelliseren.
Ik kan dat niet gerijmd krijgen met de liefhebbende God die ik ken.
Als je een mening naar buiten brengt die de moslim niet zint, dan komt de ware moslimaard boven.
Metro-columniste  Ebru Umar: Het verrast haar dat op het oog geïntegreerde jongeren, en niet de ‘haatbaarden’ dreigen. Ze scheef een column in de Metro, waar op zich niets verkeerds in stond over Mohammed of over de islam op zich, het stukje gaat over het gejengel van een moskee om 4 uur in de nacht, en of daar niet over te praten valt.
Het leverde haar 2000 Tweets op zoals: ‘Je mag je kankermening hebben, maar die moet jij niet uiten kankerhoer. Stop je hoofd in je kankerreet.’
Zij schrijft hierover: ‘ Neder-Turkse jongeren die het rood voor de ogen wordt als je iets opschrijft over de situatie in Turkije – een land waar ze niet geboren zijn, niet getogen zijn, hoogstwaarschijnlijk nooit zullen wonen en een land dat ze alleen kennen uit verhalen en ongetwijfeld te gekke zomervakanties. Om vervolgens in het land waar ze wél wonen, waar ze wél naar school gaan, waar ze wél deel uit maken van de samenleving en waar ze wél hun leven opbouwen, het meest fundamentele recht dat we hebben, te ontkennen: vrijheid van meningsuiting.’
En dan die dominee in Almere, Stan Kamps, de predikant van de Lighthouse Baptist Church die evangeliseert onder Moslims. Hij is door de politie gevraagd daarmee te stoppen omdat hij wel eens een steen door zijn raam kon krijgen. (Friesch Dagblad 6sept2016 /  http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/138981/almere-politie-spreekt-kerk-aan-op-stripboekje-over-islam )
In december 2016 is Basuki Purnama Tjahaja alias Ahok beschuldigd van blasfemie omdat hij, als niet moslim, de Koran citeerde. Gouverneur Tjahaja is een van de weinige politieke leiders in Indonesië die opkomt voor gewetensvrijheid, aldus AsiaNews. Afgelopen zomer verzette hij zich tegen de verplichting voor vrouwelijke studenten om een hoofddoek te dragen.
De leer van Mohammed is ook dat onze Bijbel vol fouten staat en de dood en opstanding van Jezus wordt ontkent, waarmee ze de kern van ons geloof verwijderen.
 Je kunt christenen van veel beschuldigen, en dat ze over veel zaken van mening verschillen is een feit, maar dat heeft nog nooit doden gekost.
De geuzen mochten graag monniken ophangen, niet omdat ze zich verdiept hadden in de foute godsdienstige achtergronden van de monniken, maar omdat de koning van Spanje ook rooms was en als ‘’allerschristelijkste Koning’’ niet kon dulden dat dit noordelijke wingewest zich los wilde maken van Spanje en de moederkerk. {1 geloof, 1 koning en 1 rijk}  Die monniken waren trouw aan Spanje en behoorden tot het vijandelijke kamp.
Dat de Spanjaarden Zutphen en Naarden hebben uitgemoord was ook niet op grond van een bepaalde bijbeluitleg.
Dat in Ierland de roomskatholieken en de protestanten elkaar de tent uitvechten, heeft niets met hun opvattingen over de Bijbel te maken, maar alles met achtergrond, verschillen tussen rijk en arm, de rol van onze stadhouder Willem V die Engels koning werd en de bezetting en onderdrukking van de Ieren door de Engelsen in het verleden.
Dat de Spaanse Inquisitie mensen op de brandstapel zette, had meer met overheersing te maken dan met een discussie over geloofsonderwerpen.
De strijd tegen de  misstanden in de RK kerk was niet de oorzaak van het terechtstellen van personen als Johannes Hus en de edelen Egmond en Hoorne of Johan van Oldenbarnevelt.
Johannes Hus, de een-ogige, was een rebellen leider, Egmond en Hoorne moesten als voorbeeld dienen en Oldenbarnevelt had een conflict met Maurits over de slag bij Duinkerken. Bij geen enkele veroordeling of onthoofding is een theologische discussie gevoerd.
Vergelijk dit met de Hakbar uitroep van de haatbaarden als ze iemand onthoofden of terreurdaden uitvoeren. Bij hun aanslag op Charli Hebdo waar 12 personen gedood werden, duidelijk te horen. Weer geen ene officiële veroordeling van moslim zijde.
Wat de geschiedkundigen godsdienstoorlogen noemen hadden wel als aanleiding de misstanden in de Katholieke kerk, maar de werkelijke oorzaak zat in het zich losmaken van landen van hun oorspronkelijke vorst en diegenen die de macht hadden waren meestal katholiek en die wilden die macht houden. De opstandelingen worden later protestanten genoemd, omdat ze de bijbel anders uitlegden, maar dat was niet de reden van de oorlog.
En de bewering: als er geen godsdiensten waren zouden er ook minder oorlogen zijn mist elke grond. Hoe zou je dit willen aantonen? De geschiedenis herhalen zonder godsdienst?   Bij zowel WO 1 als WO 2 speelde geloofsovertuiging geen rol en toen ging het moorden pas echt los; op machinale wijze zijn miljoenen soldaten en burgers gedood.
De kwestie Geelkerken, of de slang nu wel of niet gesproken heeft, het boek van Kuitert over het algemeen betwijfeld christelijk geloof, het boek van Klaas Hendrikse uit Middelburg over geloven in een God die niet bestaat. Het brengt wel emoties los en ook tongen en pennen in beweging, maar elkaar vermoorden doen we niet.
Als een christen moslim wordt, jammer dan; moet hij dat zelf weten, als een moslim christen wordt verdiend hij de doodstraf.
Als in een islamitisch land iemand zich meldt bij een kerk met de boodschap dat hij zich van moslim heeft bekeerd tot christen, is de hele gemeente als de dood voor sancties.
Dezelfde God?
Als je dat nog steeds gelooft heb je dit hoofdstukje niet begrepen.
Maar nu; zeggen: ’de enige goede moslim is een dode moslim’’
Nee, ook onder moslims zijn genoeg gematigden, die het beste met hun omgeving voor hebben.
Niet elke moslim is bezeten, je kunt normaal met ze omgaan, en ze op voorhand veroordelen is niet goed.
Verreweg de meeste moslims gedragen zich als keurige mensen, slechts 5% radicaliseert, maar dat zijn er wel een heleboel omdat ongeveer 5 % van de Nederlandse bevolking moslim is.
Die overige 95 % neemt het geloof met een korreltje zout en er is niets mis mee, maar als ze overtuigt raken van de ware islam, wat bij 5 % lukt, dan is het hek van de dam en zijn ze tot alles in staat.
Hun geboorte overschot in Nederland is veel hoger dan dat van de autochtone bevolking, als dat zo blijft, zijn ze over 30 jaar in de meerderheid en kunnen ze op democratische wijze de sharia hier invoeren. Gelukkig vlakt hun geboorteoverschot af.
Frankrijk heeft van de Europese landen het grootste aandeel moslims. Als je ziet wat daar gebeurt wordt je niet vrolijk.
Aan kinderen wordt geleerd dat ze zich als een goed moslim moeten gedragen omdat ze anders in de hel terecht komen. In die hel wordt elke daag door vogels je lever uitgepikt, die dan "s nachts weer aan groeit en de volgende dag weer wordt uitgepikt.
Daarom beweren vrouwen dat de ''hoofddoek bij hen hoort''.
Voor wie er meer van wil weten:       http://vergadering.nu/boek/de-islamitische-antichrist.htm




zondag 9 april 2000

2000 04 09 20 Hoofdstuk 17 Geloof = Wetenschap, gebaseerd op Heilsfeiten

2000 04 09 20     Hoofdstuk  17  Geloof = Wetenschap, gebaseerd op Heilsfeiten

Hoofdstuk 17 Geloof = Wetenschap, gebaseerd op Heilsfeiten.

Het christelijk geloof is gebaseerd op heilsfeiten.
Daarom is het wetenschap.
Want wetenschap is gebaseerd op feiten.
Maar wat maakt iemand tot een ‘’gelovige’’.
In Marcus 10:17 kun je lezen dat er een rijke jongeling naar Jezus komt met de vraag: ‘’Wat moet ik doen om behouden te worden’’ maar uit het antwoord dat Jezus geeft kun je duidelijk opmaken dat het tijdperk van de genade nog niet was ingegaan, want hij krijgt het advies zich aan de joodse wet te houden en zelfs dat is niet genoeg, hij moet ook nog al zijn aardse bezittingen verkopen.
Duidelijk een kwestie van proberen zalig te worden door de wet te houden, wat nu eenmaal niet werkt.
Blijkt ook wel want die Jongeling verkocht al zijn goederen niet en ging bedroefd weg.
Hoe moet het dan wel?
Hoe kan ik behouden worden?
Wat moet ik doen?
Kwestie van goed lezen en de feiten eruit halen.
Geloof in de Heer Jezus en u zult gered worden” (Handelingen 16:31).
God heeft al het werk al gedaan.
Het enige dat jij hoeft te doen is in geloof de redding ontvangen die God jou aanbiedt (Efeziërs 2:8-9).
Vertrouw volledig op Jezus als de betaling voor jouw zonden.
Geloof in Hem en je zult niet verloren gaan (Johannes 3:16).
God biedt jouw behoudenis aan als een geschenk.
Het enige dat jij hoeft te doen is dit geschenk aanvaarden. Jezus is de weg naar jouw behoudenis (Johannes 14:6).

De Apostolische brieven, dat zijn alle boeken van het nieuwe testament behalve de 4 evangeliën en Handelingen, zijn gericht aan gelovigen; dat staat in de adressering.
Jezus zegt in Joh. 3:16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.
En in Rom. spreekt Paulus over het stellen van je lichaam als een offerande aan God. Als logisch gevolg van je geloof, maar waaruit dit beschikbaar stellen dan precies bestaat, staat er niet bij.

Verder staan in de geloofsbelijdenis van Nicea, die voor protestanten en katholieken geldt, veel goede dingen. Over de verschillen zou ik me als beginnend gelovige absoluut niet druk maken; ze zijn futiel en alleen stof tot haarkloverij.
Als je geloof dat Jezus van Nazareth als zoon van God (soort van Avatar) hier op aarde geweest is en is gekruist, gestorven en op de derde dag opgestaan uit de dood, dan heb je de kern wel te pakken.
De Christus is Diegene die uit de dood opstond; daarom heten mensen die dit geloven Christenen.
Mensen die dit ontkennen zouden zich geen Christenen moeten noemen omdat ze niet in de Christus geloven.
Van deze gebeurtenissen zijn, ook buiten de Bijbel om, verklaringen te vinden, daarom noem ik ze Heilsfeiten. Ik noem er nog 5 (de belangrijkste heb ik al genoemd = Joh. 3:16)
1: God echter bewijst Zijn liefde jegens ons, doordat Christus, toen wij nog zondaren waren, voor ons gestorven is" (Romeinen 5:8).
2: Christus is gestorven voor onze zonden . . . Hij is begraven en ten derde dage opgewekt, naar de schriften, en Hij is verschenen aan Cleophas, daarna aan de twaalven. Vervolgens is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd . . ." (1 Corint. 15:3-6)
3: Jezus zei: "Ik ben de weg en de waarheid en het leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij" (Johannes 14:6).
4: Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme" (Efeziërs 2:8,9).
5: “Indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, hebben wij gemeenschap met elkaar; en het bloed van Jezus, zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde” (1 Johannes 1:7).

Wil je ze niet geloven? Best, niemand zal je daarom vervolgen, jammer dat je de zegeningen dan mist en als er leven is na de dood heb je een probleem.
Erken je deze feiten dan ben je een christen. En zijn de zegeningen die aan de gelovigen worden beloofd, op jou van toepassing.
Elke groep die deze dingen leert is goed, mensen en groepen die deze feiten ontkennen zijn net als mensen die beweren dat 2 en 2 samen 7 is of beweren dan de aarde plat is; goed om een borreltje mee te drinken, maar veel zinnigs leer je er niet van.

Elke kerk die dit leert is goed genoeg om je bij aan te sluiten.
In het volgende hoofdstuk ga ik dieper in op de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende christelijke geloven.

Als je wel overtuigd bent dat deze feiten inderdaad feiten zijn,= dat ze waar zijn, dan kun je zingen: ''Niets is zo goed als een leven heel dicht bij U.''
https://www.youtube.com/watch?v=KFCCgDzdOrE

Geloven is dus niet iets van wat je af moet afwachten of je het krijgt. Je kunt het gewoon zelf doen.
Jezelf afvragen of je wel goed genoeg geloofd is tamelijk onzinnig, geloof in deze heilsfeiten is genoeg.
Als gevolg van dit geloof gaat de Heilige Geest in jou aan het werk en dat is een zaak tussen God en jou.  Het gevaar zit er in dat allerlei mensen zich tussen jou en Christus in willen stellen en je allerlei voorschriften gaan opleggen.
Galaten 5:22-23 
''Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.''
Mensen met een masochistische inslag vinden niet dat je deze gave zo maar mag aanvaarden. ze willen per se er iets tegenover stellen.  Anders geloof je om er zelf beter van te worden.  Gevolg van onze calvinistische volksaard, maar je mag het aanvaarden als een geschenk van God.
De Heer geeft je echt wel iets te doen.
Romeinen 12:
''1 Ik bid u dan, broeders, door de ontfermingen Gods, dat gij uw lichamen stelt tot een levende, heilige en Gode welbehagelijke offerande, welke is uw redelijke godsdienst.
2 En wordt dezer wereld niet gelijkvormig; maar wordt veranderd door de vernieuwing uws gemoeds, opdat gij moogt beproeven, welke de goede, en welbehagelijke en volmaakte wil van God zij.''

Dus, door de verandering van je denken raak je gericht op God en ontdek je wat God van je wilt.
Pas als personen die zeggen Christen te zijn, maar niet anders doen dan razen en schelden, kun je je afvragen of ze zich inderdaad wel houden aan deze opdracht van jezelf onderdanig stellen voor God.
En dan nog is het oordeel niet aan ons.