maandag 31 juli 2017

2017 07 31 03 maandag van Mahlberg naar Davos.


2017 07 31 03 maandag van Mahlberg naar Davos.
03           31  La Melina tot 4 Kessler's Kulm            353 km 6:00:14 136° waar            16
Dag 3 eerst naar Rebstock, we waren er pas om 9 uur in plaats van de afgesproken half negen, nog niet iedereen was weg, maar iedereen had al een reisgenoot dus besloten Poppe en ik om samen te rijden, mijn navigatie was beter op orde.
Poppe moest tanken, ik gelijk ook maar anders moet je om en om tanken. bij Shell in Gutach im Breisgau.
Vooral in het begin hele leuke weggetjes. Ook langs de Titisee. Een weggetje was maar 1 auto breed. Die ene auto die we tegen kwamen stond ruim na een bocht op ons te wachten, maar hoe die wist dat we er aan kwamen weet ik niet.
We passeerden een heuse grens post, met een file ervoor, maar ons paspoort nog groene kaart hoefden getoond.

Eind verder zochten we een restaurant en toen we er eindelijk een vonden was die dicht, een passerende Zwitser gevraagd en die raadde een eettent aan vlak over de grens, en dat was overeenkomstig met Truus. De grens rivier over, een onbemande grens post en 1 km verder een dorpje met meerdere eettenten, eentje met een mooi plaatsje voor de motoren ervoor uitgekozen en plaats genomen op het terras. Hochrheinstüble  in Hohentengen Am Hochrhein. Ze denken daar blijkbaar dat je de hele dag tijd hebt; het duurde 20 minuten voordat er iemand kwam die de bestelling opnam en toen nog meer dan een half uur voordat we de braadworst hadden.
Met drinken samen gegetenn voor €27.
De vorige stop om koffie  N48 07.367 E7 59.667  had ook al veel tijd genomen, we namen plaats op het terras, maar er kwam niemand. Na een kwartier ik eerst naar binnen, wat hoesten en kuchen, maar geen reactie, 5 minuten later Poppe naar binnen, ook geen reactie. Na 20 minuten was er nog geen serveerster, en toen die kwam ging ze spullen van vorige gasten opruimen, pas toen we nadrukkelijk vroegen om koffie bleek dat wel te kunnen.
Toen we na haast 2 uren lunchen weer verder wilden bleek dat ik mijn motor op contact te hebben laten  staan. Accu leeg. Zelfs de navigatie was uit. AAAI!
Tussen hoop en vrees toch maar proberen om de eerste versnelling in te schakelen halverwege de helling, in de hoop dat dan de dynamo genoeg stroom zou leveren om de ontsteking te laten werken. De tweede poging lukte. Ik ben nog nooit zo blij geweest het motor geluid te horen. Hulde aan de ingenieurs die dit zo hebben ontworpen dat er, ondanks ingeschakelde verlichting, toch genoeg stroom is voor de ontsteking zodat de motor aan sloeg.
De route zonder tolweg dwars door Zwitserland was niet bijzonder mooi, hier en daar wel druk, vooral door plaatsen heen was het file rijden.

Pas na 7.30 waren we in Davos.

zondag 30 juli 2017

2017 07 30 02 zondag van Drolshagen naar Mahlberg

2017 07 30 02 zondag van Drolshagen naar Mahlberg
Dag 2    30 Zur Brücke tot 2 La Melina     444 km 5:39:13 180° waar            10


Vertrek van Zur Brucke.

Totaal van overnachting en restaurant van gisteravond was €102,60, valt niet tegen.

Van Zur Brucke naar Rebstok is een heel eind, eerst 4 uren over de autobahn, nog de uitkijk toren beklommen bij Raststätte Taunusblick en aldaar koffie met een croissant genuttigd voor slechts €4,90
pas later in Bad Herrenalb getankt bij Omv.

En tot slot nog de Hoogalpenstrassse gereden, nu met mooi helder weer en dan is ie prachtig (ik heb hem bij een eerdere vakantie gereden in de mist, dat was geen succes.)
Metzgereigasthof Rebstock was het verzamelpunt voor diegenen die gezamenlijk de laatste etappe van de heenreis wilden rijden, maar daar was geen plaats meer, dus hotel  La Melina geboekt, 15 minuten verder.
Daar ontmoette ik Poppe, die ook geen plaats had in Rebstock. Het klikte meteen.

We moesten het dorpje in omdat het hotel La Milina geen restaurant had, gegeten in Mahlberg, Hoter/restaurant Langasthof Sonne aan het plein naast het Rathaus. Nog geen € 25 pp. Daarna nog een rondje om de Schlosskirche = Ev. Kirch Mahlberg gelopen.



De kerk in Mahlberg.

zaterdag 29 juli 2017

2017 07 29 01 zaterdag van huis naar Drolshagen.

2017 07 29 01 zaterdag van huis naar Drolshagen. 
01           29 Thuis tot 1 Zur Brücke             441 km 5:48:39 153° waar            12
Dag 1, vertrek vanuit Drachten, boven de stad Groningen langs naar de A31, de sokken erin en op het eind nog een mooie omweg door het Sauerland.
Supermarkt in Hilgerenbach bezocht om een sixpack halve liters, (vast goedkoper dan de bar van het hotel) € 1,69 voor het bier en € 1,50 voor statiegeld.
Bij aankomst in Olpe getankt bij Elan.

Bij hotel Zur Brucke in Drolshagen, motor in de garage van het hotel.
Eten kon in het hotel, dus lekker pilsje erbij.
De Ratsherrenteller, Zwiebelsuppe en 2 pils waren samen slechts € 35,60

Stukje gewandeld, rondje om de kerk en gevonden dat Drolshagen partner stad is met  Joure.

even pauze.
bij Ems-Vechte-West, na het tanken.


Friese tekst in Duitsland

vrijdag 28 juli 2017

2017 07 28 00 proloog


2017 07 28 00 proloog
00 Op de top 10 lijst van de mooiste motor routes stonden er 3 in Zwitserland
Zelf een reis uitvogelen is veel werk, dus gezocht op internet en een bij Horizon een motorreis naar Zwitserland gevonden.
De verjaardag van Janke viel er wel weer midden in, maar Janke had liever dat ik met een groepsreis mee ging dus toch deze reis geboekt.
Met nog een dag extra, om een rustdag of een extra route te kunnen rijden.
Ook 2 hotels, met routes voor de terugreis extra geboekt.

De routes die ik kreeg van Horizon zaten vol overbodige route punten, dus alle routes opnieuw berekend, nog een foutje gevonden in de eerste route omdat die over de A13 ging, terwijl we geen vignet nodig hadden.
Het was jammer dat de 2 top 10 routes niet in de routes van Horizon waren opgenomen.
dat zijn de Hahntenjoch en de klausenpas .


Eventueel kon er gestart worden van af hotel Metzgereigasthof Rebstock in  Ettenheim, maar dat was vanuit Venlo al een heel eind en vanaf Drachten zeker, daarom een tussen hotel bij Olpe, dat lag halverwege.