donderdag 31 oktober 2013

2013 11 00 Profetie aangaande de nieuwe straaljager.


2013 11 00 Profetie aangaande de nieuwe straaljager.

De 2 straaljagers die nu, in 2010, de meeste kans maken zijn de F-35 Lightning II ofwel de JSF van de USA en de Saab JAS39 Gripen uit Zweden.

Natuurlijk zijn we in Nederland vrij in onze keuze, net zo als een kleine 100 jaar terug een ieder vrij was in het kiezen van de kleur van zijn T-Ford, die was ook leverbaar in elke gewenste kleur.

Aangezien al onze piloten hun opleiding krijgen in Amerika, er een intensieve band is tussen onze luchtmacht en die van de V.S en dat we graag aan hun leiband lopen zal het duidelijk zijn dat er gekozen wordt voor de JSF.

Onze luchtmacht is gewoon een verlenging van de Amerikaanse.

Na de koop zal blijken dat het toestel veel duurder wordt dan begroot, onder andere vanwege de nieuwste technische mogelijkheden en die willen we er natuurlijk graag bij hebben.

De pijn zal worden verzacht met de belofte van gigantische compensatie orders, als we die toestellen zo compleet mogelijk kopen.

Er worden dan een paar minder gekocht en hoewel de stuks prijs dan stijgt, kan dit wel uit.

Als er dan in Nederland eindelijk mee kan worden gevlogen blijkt hoeveel lawaai dit toestel produceert, 1 JSF maakt ongeveer evenveel geluid als 100 F16’s. Er wordt dan fors gesneden in het aantal starts en de woningen die hier het meeste last van hebben, worden op kosten de Nederlandse belasting betalen voorzien van extra geluidsisolatie of verplaatst, maar dat is niet genoeg.

We hebben dan de keus tussen de toestellen in het buitenland te stationeren of de toestellen te laten ombouwen met stillere motoren.

Vanwege het geluid komt alleen Amerika in aanmerking voor deze stationering en dan duurt het te lang voordat de toestellen voor Nederland beschikbaar zijn, dus wordt gekozen voor andere stillere motoren.

Als we dat willen wordt het toestel natuurlijk wel duurder.

Onderdelen voor deze motoren moeten elders gemaakt worden, daarom vervalt een deel van de compensatie orders

Ook zal blijken dat van de beloofde compensatie orders meer dan de helft niet uitgevoerd wordt vanwege allerlei problemen zoals te weinig productie capaciteit in Nederland, we kunnen niet voldoen aan de eisen die gesteld worden of het is zo duur om het in Nederland te laten maken, dat zelf wij het door-uitbesteden naar China, India of Afrika.

Vervolgens blijken de nieuwere motoren ook nog steeds veel te veel geluid te produceren. Daar moeten weer dure modificaties aan te pas komen en die blijken dan weer ten koste te gaan van de inzetbaarheid.

Al met al worden de extreem dure onderhoudskosten en ook niet goedkoper op, reden om er zo weinig mogelijk mee te vliegen.

Ook blijkt dat het toestel niet tegen ons regenachtige klimaat kan; de stealth werkt dan niet goed en moet herhaaldelijk met onverwachte hoge kosten gerepareerd worden.

Als 10 jaar na de invoering er nog steeds niet 1 vliegt die voldoet aan de Nederlandse normen en iedereen zich in wanhoop afvraagt waarom we ooit voor deze gekozen hebben moet er een parlementaire enquête gehouden worden waarom er toen niet voor de Saab Gripen gekozen is.

Dan zal men zich ook afvragen waarom we denken dat alles uit Amerika goed is. Vergelijk de Amerikaanse brandweerwagens met de onze, of hun motoren (Harley Davidson) met die uit Europa of Japan; volgens Amerika zijn hun producten superieur en goedgelovige Nederlanders zijn dat met hun eens.

Ik heb een combinatie van een Zumo 600 gps, met een scala rider G4 intercom systeem. Na 2 jaar experimenteren, werkt het nog niet zoals het volgens de reclame moet werken. Wat komt er uit Amerika en werkt wel?

Toch niet die ergernis van Windows?  En wat te denken van ms-office, wat alleen zijn oudere of recente eigen bestanden wil openen, zeker geen nieuwere,  terwijl het gratis OpenOffice.Org gewoon alles opent?

  11 december 2010

Vervolg, november 2013:
Onderhand is besloten om de  F-35 aan te schaffen 37 stuks voor de prijs van 4,5 Miljard euro. Wat een kolder!
Er is nog nooit een product aangekocht door de overheid wat niet minstens 2 keer duurder werd dan begroot.
Dan kopen we er toch minder, dus 18, maar dan kunnen we niet voldoen aan onze NAVO verplichtingen.
''We willen gewoon het beste toestel'' Nu dat is de F-35 zeker niet; hij is nog lang niet uit-ontwikkeld en kampt nog steeds met problemen. Vliegende FYRA is een betere naam.
We hebben er toch al 2 gekocht? Waarom wordt daar dan niet mee gevlogen?
En dan de beslissing van de kamer dat het toestel niet geschikt mag zijn om kern bommen af te werpen: Dus de toestellen voor Nederland moeten speciaal gemodificeerd worden zodat het systeem waar de bommen aan komen te hangen zo uitgevoerd wordt dat er geen kern bon aangehangen kan worden. Net alsof een kernbom er aan de buitenkant heel anders uitziet dan andere bommen.
Als er al oorlog komt (en daarvoor wordt hij aangeschaft) dan komt alles onder NAVO opperbevel en moet als de wiedeweerga het ophangsysteem gewijzigd.