dinsdag 15 juli 2014

2014 07 10/15 . Ballonvaren

Do10juli en wo15juli. Ballonvaren

Op een van de verjaardagen kwam ballonvaren ter sprake en het leek wel wat.

Dus Jannie heeft een ballonvaart geregeld: Do10 juli om 19.30 uur verzamelen bij de afslag naar Wijnjewoude.

  

Daar allemaal in een busje, de laatsten er met eigen auto achteraan en zo naar camping  de Ikeleane. Op een achteraf veldje was net plaats genoeg om de ballon op te laten.

 

hier stegen we op
We voeren zuidoost, over de heide van Duurswoude maar ineens kwam de wind van voren. We dreven toen naar het oosten.
De piloot vertrouwde het weer niet en zette de ballon bij de Biskopsreed aan de grond. Nog geen 150 meter van waar we waren opgestegen. We kregen nog wel de luchtdoop en de toezegging dat we nog eens mochten voor een trip die wel aan de verwachtingen zal voldoen.




Op wo15 juli was het zover, weer verzamelen bij de afslag naar Wijnjewoude, nu werd de ballon gevuld op een veldje valk bij Donkerbroek.
We vlogen nu langs de Schoterlandseweg, wat veel herkenning opleverde omdat de zussen daar zijn opgegroeid. De Piloot had zelden zo’n gekakel meegemaakt.



 




We werden gevolgd door o.a. Anne en Maaike,




Na een uur geland tussen Katlijk en Nieuwehorne. Het gras was vrij lang, dus de piloot zette de landing niet door, en toen werd het alsnog een hondenhok landing. Allemaal weer in het busje, langs de eigenaar van het land, die een fles Berenburg kreeg, en zo werden we terug gebracht naar de auto’s.