maandag 31 augustus 2009

2009 08 31 10 ma. Hellend vlak Ronquières

2009 08 31 10 ma. Hellend vlak Ronquières
25 SVR  FAM. VANDER DONCKT tot 25j Plan Incliné de Ronquières 50.7 km
25j Plan Incliné de Ronquières tot 25m Superette de la Gare 48.8 km
 
Maandag 31 augustus 2009.

Vandaag dus naar het Hellend vlak van Ronquere
Beetje vroeger opgestaan en na het ontbijt vlot vertrokken, wel wat weinig brood mee voor een lunch pakket, maar het brood was op; we moeten vandaag een winkel hebben.
Karin blijft je verassen; we moesten links af, meestal betekend dat: gewoon weg volgen, alleen is er dan een smal paadje rechtdoor maar hier moesten we dat smalle paadje in. Quesnoit
Het zag eruit als de oprit naar een boerderij, en dat was het ook, alleen over het erf van de boerderij liep het door en zo kwamen we langs nog een boerderij en min of meer tot onze verbazing weer op de doorgaande weg.
Stel kronkelwegen en opeens een snelweg, dat ging hard, na de afrit weer mooie paadjes en we zagen de hoge toren al van verre.


Pal tegenover kon je gratis parkeren en daarna moest je een stuk omlopen om bij de ingang te komen, volgens mij verdienen ze meer aan bezoekers als aan schepen.

De lift in werking, met 1 schip.

Bovenop de toren wel mooi uitzicht, speakertjes erbij  onze verrekijker lag in de auto, altijd handig.


25j Plan Incliné de Ronquières N50 35.692 E4 13.328

Het lege kanaal, richting zuid.
Beneden bleek er een heel audiovisueel parcours uitgezet waar alle aspecten van de binnen vaart aan bod kwamen, wel leuk gedaan.
Toen we uitgekeken waren heb ik Karin laten zoeken op winkels, maar die vond alleen winkels de verkeerde kant uit en we waren al ver genoeg van huis, dus Karin de weg terug laten uitrekenen,
Dat gaf een gans andere route als heen, wel 30 km om over de snelweg, maar vlak bij de camping diezelfde binnendoor route langs al die boerderijen.
Omdat we nog geen winkel waren tegengekomen, maar op weg naar Flobecq. dat overigens volgens Google Earth ''Vloesberg'' heet, hoewel niemand hier Nederlands spreekt.
Wel een kerk, half romaans half gotisch, de wereld aan kroegen en restaurants maar nergens een supermarkt.
Ik vragen; man sprak alleen Frans maar mijn ‘’pommes’’ begreep hij en ‘alumentation' ook en toen ik ook zijn naar links wijzen wist te interpreteren al ‘’a Goose’’ en daarna zijn recht als ‘’a droitte’’, kwamen we er helemaal uit, en we vonden een supermarkt, die we herkenden omdat we er gisteren op weg naar Geraarsbergen ook langs gekomen waren.
25m Superette de la Gare N50 44.267 E3 44.791
Het is stralend mooi weer, strak blauwe lucht, ik heb de ventilator aan,
Hebben we die tenminste niet voor niets meegenomen.
Ik moet de wc in de caravan repareren, er komt geen spoelwater meer uit.

Morgen naar Strepy Thiue, we hebben ook een mijn museum ontdekt, zien of we dat kunnen combineren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten