donderdag 20 augustus 2009

2009 08 20 01 vr. Vertek naar Ter Duinen

2009 08 20  01 vr. Vertrek naar Ter Duinen
00thuis tot 05Camping Ter Duinen 393 km 3:53:21
Vrijdag 20 augustus 2009.

Vanmorgen voorspoedig vertrokken.
Karin bleef hardnekkig zoeken om satellieten, maar na een kwartier opnieuw opgestart en toen had ze ze zo maar, toch een hoog Microsoft gehalte blijkbaar.
De olifanten bij Almere stonden er nog.
Het werd wel steeds drukker en bij het kruisen van de Merwede en de Lek stonden we net niet in de file.
Ik bleef rechts tussen de vrachtauto’s dat rijd veel rustiger als op de linker rijbaan waar de snelheidsverschillen groter zijn.
Pas op de ring van Antwerpen zaten we echt in de file, maar het duurde niet lang.
Bij Gent was de weg veranderd en Karin stuurde me eerst richting Lille, maar toen ik die volgde konden we niet meer afslaan richting Oostende, wat wel had gemoeten.
Op de eerstvolgende kruising binnendoor de fout herstellen en 10 minuten later hadden we weer de juiste weg te pakken.
Dank zij Karin de juiste afrit genomen , door Vlissegum en daar stonden bordjes richting camping. Allen de naam kwam ons niet bekend voor dus toch maar verder en daar stond camping Ter Duinen aangegeven en even later gaf Karin aan dat we onze bestemming bereikt hadden.
Er stond een vrachtauto midden in het spul geparkeerd, maar daaromheen was rechts een slagboom die open ging toen wij aan kwamen rijden.
Wel ging de weg steil naar beneden en kwam er ook een tegenligger aan, maar die ging een eindje terug zodat wij richting ‘’buro’’ konden.
Alleen was daar niemand en van een bewoner daar tegenover werden we gewaar dat dit niet camping Ter Duinen was, en dat we er ook niet af konden, die tegenligger had een speciaal bakje waarmee hij de poort opende en omdat en niemand op het buro was, konden wij die niet krijgen.
Ze gaf de raad een willekeurig andere kampeerder te vragen om zo’n bakje om de slagboom weer omhoog te krijgen.
Keren ging op het smalle stuk weg waar we stonden ook niet en volgens haar konden we door- en om- rijden.
Doorrijden ging goed tot de eerste bocht die met caravan + auto niet te nemen was, te smal met aan beide kanten hekjes, dus caravan afkoppelen en eerst de auto de krappe bocht om en toen de caravan de bocht om duwen en weer aankoppelen.
Een van de bewoners die op de consternatie was afgekomen was zo vriendelijk met ons mee te lopen en de poort open te doen, zelfs om even uit te kijken of de weg vrij was zodat we in 1 keer de steile helling konden nemen.
Erg vriendelijk.
20 meter verder was camping Ter Duinen, wij ons blijmoedig aanmelden, maar nee, camping was vol!
Dat heb ik buiten het seizoen nog nooit meegemaakt, maar het was echt zo: campingcheques, ja dat kon kloppen die hadden wij ook en daarom hadden we deze camping uitgezocht.
Hij vertelde ons hoe we konden keren en dan zou hij zorgen dat de poort open ging.
Eerst heb ik gevraagd of er toch niet plek was omdat het maar een kleine caravan was en toen dat niet hielp gevraagd of hij hier in de buurt een alternatief had.
Hij keek nog eens naar de caravan en misschien was er wel een klein plaatsje vrij.
We staan nu vlak naast een doorgang in de volle zon en met de luifel in de volle wind, maar we hebben plek.
Vanmiddag nog even het strand op geweest, er loopt een leuk smal paadje door de bossen en via een trap kom je op het strand.
Het waaide hard en er waren enige tientallen kitesurfers bezig, wat ik erg mooi vond.
Lekker pootje baaien en terug kaarten en folders gesorteerd en warme soep en koude hartige taart gegeten.

Morgen naar Brugge.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten